January 12, 2010

Sitruunarisottotäytteinen mustekala

Nyt on minunkin pakko osallistua ruokahaasteeseen kun on niin mieluinen aihe! Sydneyssä on saatavilla tuoretta kalaa, äyriäisiä, nilviäisiä ja kaikenlaisia mereneläviä merituoreena ympäri vuoden ja tämä luo tietenkin houkuttelevat puitteet kyseisten raaka-aineiden hyödyntämiseen.
Sitruunarisottolla täytetyn mustekalan ohjeen muistan lukeneeni Marie Clairen Easy kirjasesta.

Sitruunarisottotäytteinen mustekala

noin 750 ml kala- tai kasvislientä
nokare voita
1 hienonnettu keltasipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua timjamia
220 g risottoriisiä
3 sitruunan hienonnettu kuori
2 rkl sitruunamehua
puoli nippua tuoretta lehtipersiljaa
3 keskikokoista puhdistettua mustekalaa

Kuumenna kasvisliemi ja pidä lämpimänä. Kuullota sipuli, valkosipuli ja timjami voissa läpikuultavaksi. Lisää riisi ja sitruunankuori ja hieman lientä. Lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen kunnes kaikki liemi on imeytynyt ja riisi on pehmennyt. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja persilja ja mausta risotto merisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Täytä puhdistetut mustekalat risottolla ja asettele uunivuokaan. Lisää vuokaan hieman vettä ja kypsennä 180 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa siivuiksi.

1 comment:

  1. määki haluaisin päästä ite perkaamaan mustekaloja. siinä on jotain terapeuttista. don´t ask me why :)

    ReplyDelete